UREDNICA

Pisateljica, novinarka in psihologinja Mateja Klarič


Zdravo!

Moje ime je Mateja Klarič in morda se me še spomniš iz časov, ko sem kot glasbena urednica in novinarka ustvarjala program na Valu 202. Ta zgodba je zdaj za mano. Letos, leta 2019, mineva šest let odkar nisem napisala in objavila ničesar v slovenskem jeziku ali bila aktivna v slovenskih medijih. V tem času sicer objavila brez števila raznih besedil in izdala šest knjig, toda vse v angleščini.

Po vsem kar se dogaja pri nas in po svetu zdaj čutim, da je prišel čas, da poskušam kaj spremeniti na bolje in se ponovno oglasim tudi domači publiki. Tokrat to počnem s publikacijo Svetla prihodnost. Najprej pa nekaj besed o moji zgodovini.

Svojo kariero sem začela na TV Slovenija kot novinarka in voditeljica, objavljala v časopisih in revijah kot so Mladina, Sobotna priloga časopisa Delo in Slovenske novice in potem nadaljevala na Radiu Slovenija kjer sem kot urednica, novinarka in avtorica oddaje Nova elektronika delala več kot 11 let.

Vmes sem z najvišjim povprečjem ocen končala 4-letni študij psihologije na priznani ameriški univerzi Arizona State University. Sem članica mednarodnih društev najboljšeh študentov in prejemnica nagrade za najboljšo netradicionalno študentko društva Phi Kappa Phi.

Kot psihologinja poskušam ljudi razumeti in iščem rešitve za težave posameznikov in družbe. Živimo v času polnem izzivov in pogosto mračnih napovedi za prihodnost. Problemi s katerimi se soočamo segajo od globalnega segrevanja in posledic onesnaževanja do korupcije in raznoraznih zlorab pozicij moči. Naši mediji in gospodarstvo so bili v veliki meri uničeni in pogosto ni videti žarka upanja. Prav zato je poglavitni namen Svetle prihodnosti vzbujati in ohranjati upanje.

Dejstvo, ki ga moramo sprejeti in se ga začeti zavedati je, da kdor ne naredi nič, da bi se situacija spremenila, je tudi sam sokriv za nastalo stanje. Sama sem se odločila, da ne bom med sokrivimi! Naredila bom vse za lepšo in bolj svetlo prihodnost. Pridruži se mi tudi ti!

Mateja Klarič

16. november 2019

Svetla prihodnost

Svetla prihodnost je publikacija Društva za svetlo prihodnost. Vse pravice pridržane. Za dodatne informacije, pošlji sporočilo.

Kontakt

Podpri Svetlo prihodnost